Eurobasket

Ντέτμαν-Μάρκανεν: «Σπουδαία νίκη»

Ο Χένρικ Ντέτμαν και ο Λάουρι Μάρκανεν δεν έκρυψαν τον ενθουσιασμό τους για τη μεγάλη νίκη της Φινλανδίας επί της Γαλλίας, αλλά κράτησαν χαμηλούς τόνους για τη συνέχεια.

Αποστολή στο Ελσίνκι, Χρήστος Ρομπόλης

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός της Φινλανδίας, Χένρικ Ντέτμαν, αφού αστειεύτηκε πως η ομάδα του θα πάει για μπίρες, είπε: «Αντιμετωπίσαμε μία από τις κορυφαίες ομάδες και ένα από τα φαβορί του τουρνουά. Το να νικήσουμε μια τέτοια ομάδα ήταν πολύ σπουδαία, ήμασταν τυχεροί, αλλά και έξυπνοι. Κάναμε κάποιες εξαιρετικές φάσεις στο τέλος. Συγχαρητήρια στους παίκτες μου και τους συνεργάτες μου που ετοίμασαν ένα τόσο καλό πλάνο. Η Σλοβενία είναι ο επόμενος αντίπαλός μας, αλλά ειλικρινά μέχρι τώρα σκεφτόμουν μόνο τη Γαλλία».

Ο Λάουρι Μάρκανεν, που ήταν ο κορυφαίος των νικητών, είπε με τη σειρά του: «Ήταν ένα εξαιρετικό ξεκίνημα για μας. Ήταν υπέροχο που παίξαμε σε ένα κατάμεστο γήπεδο και πήραμε μια μεγάλη νίκη. Ο κόσμος μάς έδωσε μεγάλη ώθηση. Προσωπικά ποτέ δεν είμαι ικανοποιημένος και πάντα προσπαθώ να γίνομαι καλύτερος. Ανυπομονώ για το παιχνίδι με τη Σλοβενία πλέον. Δεν υπάρχει έξτρα πίεση, πάντα υπάρχει πίεση στο μπάσκετ και γι’ αυτό μας αρέσει. Θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι. Ο Ντόντσιτς είναι εξαιρετικός παίκτης, δεν τον ξέρω πολύ καλά αλλά είναι σίγουρα ένα μεγάλο ταλέντο».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x